Tarjoilija ei voinut uskoa silmiään, kun hän sai laskun takaisin asiakkaalta, koska…

Yksinhuoltajaäiti Mari Heikkisellä oli vaativa ja stressaava vuosi edessään. Kuitenkin jotain erikoista tapahtui hänelle, jotain joka tuli hänelle eräänlaisen muukalaisen muodossa ravintolassa, jossa hän työskenteli.

Heikkilä tekee kaikkensa neljän lapsensa eteen.

Yksinhuoltajaäidillä on kaksi työpaikkaa, jotta hän ansaitsisi tarpeeksi rahaa ruokaan, suojaan ja vaatteisiin hänen neljälle lapselleen. Hän työskentelee tarjoilijana Dennysissä sekä toisessa vuorossa hoitokodissa kotikaupungissaan. Lisäksi hän meni takaisin kouluun valmistuakseen.

Mutta ennen joulua tällää yksinhuoltajaäidillä ei ollut onnea eikä rahaa, koska hänen autonsa hinattiin ja hänen oli maksettava siitä suuri lasku.

Hän sai 735 euron laskun, joka jätti hänet epätoivoiseksi ja täysin rikkinäiseksi koska Heikkilän oli käytettävä kaikki hänen säästönsä autoonsa. Sitten hän alkoi suunnitella, miten ansaitsisi enemmän rahaa lahjoihin lapsilleen.

Eräänä päivänä Heikkilä saapui hänen työvuoroonsa Dennysiin surkeana, pettyneenä ja toivottomana. Yksinhuoltajaäiti etsi epätoivoisesti toista mahdollisuutta ansaita rahaa ostaakseen joululahjoja lapsilleen. Mutta tuona päivänä Heikkilällä oli outo tunne, että jotain on tapahtumassa, jotain mikä tekisi hänet onnellisemmaksi.

”Laitoin aivoni narikkaan. Minulla ei ole aavistustakaan, miten selviän tästä”, selitti Heikkilä myöhemmin.

Vaikka hän oli pettynyt ja surullinen, hän tiesi, että hänen täytyi tehdä töitä, joten hän laittoi ystävällisen hymyn kasvoilleen ja aloitti työnsä.

Eräässä ravintolan pöydässä Heikkilä näki kolme miestä odottamassa häntä. Hänen ensimmäinen vaikutelma oli, että nämä miehet eivät olleet liikemiehiä, koska heidän vaatteensa eivät olleet niin tyylikkäitä, mutta hän jatkoi ystävällistä ja mukavaa palveluaan.

Keskustelu tulevista lomista alkoi ja Heikkilä pyrki välttämään puhumasta niistä.

Vaikka hän yritti olla pilaamatta iloa, hänen ahdistuneisuus äänessään ja hänen huolensa olivat jotain, mitä ei voinut olla huomaamatta. Kolme miestä huomasivat, että Heikkilällä oli ongelmallinen ja stressaava alkuvuosi. Tuolloin hän vihdoin myönsi, että hän juhlisi Joulua vain lapsiensa vuoksi.

Yksi pöydän miehistä vastasi, että hän oli Joulupukki. Heikkilä ei kuitenkaan ottanut tätä lausuntoa vakavasti ja ajatteli, että hän vain yrittää olla mukava.

Dennyn asiakkaat tuovat laskuja päätiskille, jotta he voivat tarkistaa niitä. Silti tämä mies halusi Heikkilän yksin tarkistaa laskunsa.

Kun Heikkilä näki laskun, hän melkein kaatui, koska hän sai juomarahan, joka oli 500 euroa. Sitten hän ymmärsi, että mies ei vitsaillut ja todella halusi auttaa.

“Hyvää joulua, rakas” – sanoi mies matkallaan ulos.

“En tiedä tätä miestä enkä hänen nimeään, mutta toivon, että hän tietää, että hän teki Joulua mahdolliseksi minulle ja lapsilleni. Uskon, että tapasin Joulupukin tänään! “

Heikkilällä kesti useita minuutteja ymmärtää koko tilanne, hänen sulkiessaan laskua. Tällainen mies teki Joulun mahdolliseksi hänelle ja kaikille hänen neljälle lapselleen.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here